نکات اساسی در خصوص مالیات حقوق

نکات اساسی در خصوص مالیات حقوق

وظایف مودیان مشمول مالیات بر درآمد حقوق

اول: اشخاص مشمول مالیات حقوق

درآمدی که شخص حقیقی در خدمت شخص دیگراعم از حقیقی یا حقوقی  در قبال تسلیم نیروی کار خود بابت اشتغال در ایران بر حسب مدت یا کار انجام یافته بطور نقد یا غیر نقد تحصیل می کند، مشمول مالیات بر درآمد حقوق است ماده ۸۲ ق.م.م.

 

دوم: درآمد مشمول مالیات حقوق

درآمد مشمول مالیات حقوق عبارت است از حقوق – مقرری یا مزد، یا حقوق اصلی – و مزایای مربوط به شغل اعم از مستمر یا غیر مستمر قبل از وضع کسور و پس از کسر معافیت های مقرر در این قانون ماده ۸۳ ق.م.م.

 

سوم: میزان معافیت مالیات حقوق

بر اساس ماده ۸۴ تا میزان یکصد و پنجاه برابر حداقل حقوق مبنای جدول حقوق موضوع ماده۱ قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت مصوب ۱۳۷۰ – درآمد سالانه مشمول مالیات حقوق کلیه حقوق بگیران از جمله کارگران مشمول قانون کار، از یک یا چند منبع، از پرداخت مالیات معاف می شود.

 

چهارم: نرخ مالیات بر درآمد حقوق

نرخ مالیات بر درآمد حقوق در مورد کارکنان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت

۱۳۷۰ پس از کسر معافیت های مقرر در این قانون به نرخ مقطوع ده درصد و در سایر مصوب ۱۳۷۰ حقوق بگیران نیز پس از کسر معافیت های مقرر در این قانون تا مبلغ چهل و دو میلیون ریال به نرخ ده درصد و نسبت به مازاد آن به نرخ های مقرر در ماد ه ۱۳۱ این قانون خواهد بود  ماده ۸۵ ق.م.م

 

پنجم: تکلیف پرداخت کنندگان حقوق

پرداخت کنندگان حقوق هنگام هر پرداخت یا تخصیص آن مکلف اند، مالیات را طبق مقررات ماده 85این قانون محاسبه و کسر و ظرف سی روز ضمن تسلیم فهرستی متضمن نام و نشانی دریافت کنندگان حقوق و میزان آن به اداره امور مالیاتی محل پرداخت و در ماههای بعد فقط تغییرات را صورت دهند ماده ۸۶ ق.م.م.

 

ششم: استرداد اضافه پرداختی بابت مالیات حقوق

حقوق اضافه پرداختی بابت مالیات بر درآمد حقوق طبق مقررات مستر خواهد شد مشروط به این که بعد از انقضای تیر ماه سال بعد تا آخر آن سال با درخواست کتبی حقوق بگیر از اداره امور مالیاتی محل سکونت مورد مطالبه قرار گیرد ماده ۸۶ ق.م.م.

 

هفتم: درآمدهای معاف از پرداخت مالیات حقوق

حقوق بازنشستگی و وظیفه و مستمری پایان خدمت و خسارات اخراج و بازخرید خدمت و وظیفه یا مستمری پرداختی به وراث و حق سنوات و حقوق ایام مرخصی استفاده نشده که در موقع بازنشستگی یا از کارافتادگی به حقوق بگیر پرداخت می شود بند ۵ ماده ۹۱ ق.م.م.

هزینه سفر و فوق العاده مسافرت مربوط به شغل بند ۶ ماده ۹۱ ق.م.م.

وجوه حاصل از بیمه بابت جبران خسارت بدنی و معالجه و امثال آن بند ۹ماده ۹۱ ق.م.م.

مسکن واگذاری در محل کارگاه یا کارخانه جهت استفاده کارگران و خانه های ارزان قیمت سازمانی در خارج از محل کارگاه یا کارخانه که مورد استفاده کارگران قرار می گیرد بند ۸ ماده ۹۱ ق.م.م.

عیدی سالانه یا پاداش آخر سال جمعا معادل یک دوازدهم میزان معافیت مالیاتی موضوع ماده  84 ) این قانون (بند ۱۰ ماده ۹۱ ق.م.م.

خانه های سازمانی که با اجازه قانونی یا به موجب آیین نامه های خاص در اختیار ماموران کشوری گذارده می شود بند ۱۱ ماده ۹۱ ق.م.م.

وجوهی که کارفرما بابت هزینه معالجه کارکنان خود یا افراد تحت تکفل آنها مستقیما یا به وسیله حقوق بگیر به پزشک یا بیمارستان به استناد اسناد و مدارک مثبت پرداخت کند بند ۱۲ ماده ۹۱ ق.م.م.

مزایای غیرنقدی پرداختی به کارکنان حداکثر معادل دو دوازدهم معافیت موضوع ماده ۸۴ )این قانون (بند ۱۳ ماده ۹۱ ق.م.م.

درآمد حقوق پرسنل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اعم از نظامی و انتظامی، مشمولان قانون استخدامی وزارت اطلاعات و جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و آزادگان بند ۱۴ ماده ۹۱ ق.م.م

پنجاه درصد مالیات حقوق کارکنان مشاغل در مناطق کمتر توسعه یافته طبق فهرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور بخشوده می شود ماده ۹۲ ق.م.م.

 

هشتم: مدارک مورد نیاز جهت تشکیل پرونده مالیات حقوق

تصویر: سند مالکیت یا اجاره محل فعالیت

تصویر: پروانه کسب یا پروانه تولید و

تصویر: شناسنامه و کارت ملی

تصویر: لیست حقوق متضمن نام و نشانی دریافت کنندگان حقوق و اعلام تغییرات در ماههای بعد

 

ﻧﻬم: جرایم مالیاتی پیش بینی شده در فصل مالیات حقوق

۱٫ عدم ارایه لیست حقوق توسط پرداخت کنندگان حقوق در موعد مقرر و یا تسلیم بر خلاف واقع، موجب تعلق جریمه معادل دو درصد حقوق پرداختی خواهد شد.ماده ۱۹۷ ق.م.م

۲٫  عدم کسر و ایصال بموقع مالیات حقوق توسط پرداخت کنندگان حقوق، مشمول جریمه معادل ۲۰ درصد مالیات پرداخت نشده، خواهد شد ماده ۱۹۹ ق.م.م

یک دیدگاه ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *